Rakott hajdina
A hajdina Ázsia középső, mérsékelt égövi részén honos növény, amiből nagyon finom és egészséges ételek készíthetők.
Hozzávalók:
- 2 és fél csésze hajdina tisztítva, megmosva,
- 1 kg karfiol rózsáira szedve, megmosva,
- 0,5 kg gomba tisztítva, darabolva,
- 2 fej vöröshagyma, apróra vágva,
- 6 ek hidegen sajtolt olaj (négy evőkanál a hagymához, két, evőkanál a hajdinához),
- 1 csomó petrezselyem zöldje, apróra vágva,
- 3 csipet tengeri só,
- 1 pohár kefir
Elkészítés:
A hajdinát olajon pár percig pirítjuk, majd három csésze enyhén sós vízzel felöntjük, és lefedve harminc perc alatt puhára főzzük.
A karfiolt lobogó, forró vízben pár percig forraljuk, majd kiszedjük és lecsepegtetjük. A hagymát az olajon megpirítjuk, sózzuk, beletesszük a gombát, és fedő alatt puhára pároljuk, majd megszórjuk a petrezselyem zöldjével.
Tűzálló tálba lerakjuk: alsó rétege a hajdina legyen, a tetejére a karfiol kerüljön. Egy pohár kefirrel meglocsoljuk, és a sütőbe téve megsütjük.
Forrás:
wikibooks.org
Kép: pixabay.com
Ez az írás eredetileg a VegaKalandok magazinban jelent meg, IDE kattintva a többi vegetáriánus érdekességet is elolvashatod.
Cikkajánló