Rakott hajdina


A hajdina Ázsia középső, mérsékelt égövi részén honos növény, amiből nagyon finom és egészséges ételek készíthetők.


Hozzávalók:

  • 2 és fél csésze hajdina tisztítva, megmosva,
  • 1 kg karfiol rózsáira szedve, megmosva,
  • 0,5 kg gomba tisztítva, darabolva,
  • 2 fej vöröshagyma, apróra vágva,
  • 6 ek hidegen sajtolt olaj (négy evőkanál a hagymához, két, evőkanál a hajdinához),
  • 1 csomó petrezselyem zöldje, apróra vágva,
  • 3 csipet tengeri só,
  • 1 pohár kefir

 

Elkészítés:

A hajdinát olajon pár percig pirítjuk, majd három csésze enyhén sós vízzel felöntjük, és lefedve harminc perc alatt puhára főzzük.

A karfiolt lobogó, forró vízben pár percig forraljuk, majd kiszedjük és lecsepegtetjük. A hagymát az olajon megpirítjuk, sózzuk, beletesszük a gombát, és fedő alatt puhára pároljuk, majd megszórjuk a petrezselyem zöldjével.

Tűzálló tálba lerakjuk: alsó rétege a hajdina legyen, a tetejére a karfiol kerüljön. Egy pohár kefirrel meglocsoljuk, és a sütőbe téve megsütjük.

 

 

Forrás:

wikibooks.org

Kép: pixabay.com

Ez az írás eredetileg a VegaKalandok magazinban jelent meg, IDE kattintva a többi vegetáriánus érdekességet is elolvashatod.

Tetszett a cikk?

 

Cikkajánló

További cikkek »