Karfiol vadas spagettivel

Karfiol vadas spagettivel


A karfiol vadas nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető.

 

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • spagetti tészta

 

A mártáshoz:

  • 4-5 sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 kis zeller szeletelve
  • 1 vöröshagyma
  • néhány gerezd tört fokhagyma, vagy ízlés szerinti fokhagymapor
  • 1-2 babérlevél, csak az íze miatt
  • bors
  • ízlés szerinti mustár
  • 1 kis pohár tejföl, vagy zabtejszín
  • pici kókuszolaj a zöldségek pirításához

 

                                                                

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük, alaposan megmossuk, és forró, sós vízben roppanósra megfőzzük.

A mártáshoz szükséges feldarabolt zöldségeket kókuszolajon megpirítjuk és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ízesítjük sóval, borssal, és egy-két babérlevelet is beleteszünk. A babérleveleket, amikor megfőttek a zöldségek, ki kell szedni belőle, majd utána botmixerrel leturmixoljuk a főtt zöldségeket. Belekeverjük a mustárt és a tejfölt, ízesítjük még, ha szükséges és összemelegítjük.

Habár a vadas szószba általában írnak cukrot, én nem szoktam beletenni, mivel a sárgarépától amúgy is elég édes lesz, illetve a citromlevet is kihagyom, mert a mustár és a tejföl eleve savanyít, és az általában elég szokott lenni.

Spagetti tésztát főzünk hozzá: Forrásban lévő, bő, sós vízben puhára főzzük a tésztát.

Azért, hogy összeérjenek az ízek, én bele szoktam keverni a mártásba a karfiolrózsákat, és így tálalom.

Nagyon finom, és gyorsan elkészíthető, főételnek is kiváló ebéd.

 

Ez az írás eredetileg a VegaKalandok magazinban jelent meg, IDE kattintva a többi vegetáriánus érdekességet is elolvashatod.

Tetszett a cikk?

 

Cikkajánló

További cikkek »